nlenWij brengen alle ideeën tot leven!

Grote zakken

Een flexible intermediate bulk container (FIBC), jumbo, bulk bag, super sack, big bag, of tonne bag is een industriële container van flexibel weefsel die is ontworpen voor de opslag en het vervoer van droge, stroombare producten, zoals zand, kunstmest en plastic korrels.

FIBC’s worden meestal gemaakt van dikke geweven strengen georiënteerd polypropyleen, al dan niet gecoat, en meten gewoonlijk ongeveer 45-48 inch (114-122 cm) in diameter en variëren in hoogte van 100 tot 200 cm (39 tot 79 inch). De capaciteit bedraagt gewoonlijk ongeveer 1.000 kg of 2.200 lb, maar de grotere eenheden kunnen nog meer opslaan. Een FIBC die ontworpen is om een metrische ton (0,98 lange ton; 1,1 korte ton) materiaal te vervoeren, weegt zelf slechts 5-7 lb (2,3-3,2 kg).

Het vervoeren en laden gebeurt op pallets of door het uit de lussen te tillen. Zakken worden gemaakt met één, twee of vier hijslussen. De zak met één lus is geschikt voor eenmansgebruik, aangezien er geen tweede man nodig is om de lussen op de haak van de lader te plaatsen. Het legen wordt vergemakkelijkt door een speciale opening in de bodem, zoals een afvoertuit, waarvan er verschillende mogelijkheden zijn, of door de zak gewoon open te snijden.